Mormor Astrids Julkaka

Ingredienser

20 st              Torkade aprikoser

10 st              Kärnfria katrinplommon eller fikon

2 dl                Hasselnötter

4½ dl             Vetemjöl (240 gram)

1½ tsk           Bakpulver

2 dl                Korinter eller russin

1 pkt, 60 g     hackad sukkat (grön)

300 g             Smör

2½ dl             Socker

½ tsk             Salt

4 st                Ägg

2 – 3 msk       Sherry eller konjak

 

Strimla aprikoser och plommon/fikon

Grovhacka nötterna

Blanda frukt, mjöl, bakpulver, korinter och sukkat

Rör rumsvarmt smör, socker o salt poröst

Tillsätt ägg, ett i taget. Rör väl mellan varje ägg.

Rör ner frukt/mjölblandningen och spriten

Häll i smorda formar, 2 liter.

Grädda 1½ h i ugnens nedre del.

Låt mogna 1 – 2 dygn i kylskåp, håller flera veckor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *