Mormor Astrids Julkorv

Ingredienser till 4 kg korv

1 kg               Fläsk

1 kg               Nöt

1 kg               Halvkokt kall potatis (eller 150 g potatismjöl)

½ kg              Späck

2 – 2,5 msk    Salt

1 tsk              Vitpeppar

1 tsk              Kryddpeppar

1 tsk              Ingefära

1 l                  Kokt kall mjölk

Ca 5 m           Krokfjälster

 

Spola fjälstren rena

Lägg dem i saltblandning

                      2 msk Salt

                      1 msk Socker

                      ½ tsk Salpeter

 

Mal späcket 1 gång

Mal köttet 2 ggr

Blanda i potatis, mal en gång till.

Häll smeten i assistenten

Blanda ner kryddorna

Tillsätt mjölken, lite i taget

Till sist tillsätts späcket

Provstek smet, tillsätt ev. potatismjöl eller vatten.

Mata ut smeten i skinnet, de ska vara lösa.

Knyt eller snurra av till lagom långa korvar

Undvik luftbubblor.

 

Frys korvarna råa eller kokta.

Kan också rökas men då ska de vara välfyllda

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.