Ingredienser
20 st Torkade aprikoser
10 st Kärnfria katrinplommon eller fikon
2 dl Hasselnötter
4½ dl Vetemjöl (240 gram)
1½ tsk Bakpulver
2 dl Korinter eller russin
1 pkt, 60 g hackad sukkat (grön)
300 g Smör
2½ dl Socker
½ tsk Salt
4 st Ägg
2 – 3 msk Sherry eller konjak
Strimla aprikoser och plommon/fikon
Grovhacka nötterna
Blanda frukt, mjöl, bakpulver, korinter och sukkat
Rör rumsvarmt smör, socker o salt poröst
Tillsätt ägg, ett i taget. Rör väl mellan varje ägg.
Rör ner frukt/mjölblandningen och spriten
Häll i smorda formar, 2 liter.
Grädda 1½ h i ugnens nedre del.
Låt mogna 1 – 2 dygn i kylskåp, håller flera veckor.