Mormor Astrids Julkorv

Ingredienser till 4 kg korv

1 kg               Fläsk

1 kg               Nöt

1 kg               Halvkokt kall potatis (eller 150 g potatismjöl)

½ kg              Späck

2 – 2,5 msk    Salt

1 tsk              Vitpeppar

1 tsk              Kryddpeppar

1 tsk              Ingefära

1 l                  Kokt kall mjölk

Ca 5 m           Krokfjälster

 

Spola fjälstren rena

Lägg dem i saltblandning

                      2 msk Salt

                      1 msk Socker

                      ½ tsk Salpeter

 

Mal späcket 1 gång

Mal köttet 2 ggr

Blanda i potatis, mal en gång till.

Häll smeten i assistenten

Blanda ner kryddorna

Tillsätt mjölken, lite i taget

Till sist tillsätts späcket

Provstek smet, tillsätt ev. potatismjöl eller vatten.

Mata ut smeten i skinnet, de ska vara lösa.

Knyt eller snurra av till lagom långa korvar

Undvik luftbubblor.

 

Frys korvarna råa eller kokta.

Kan också rökas men då ska de vara välfyllda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *