Ingredienser till 4 kg korv
1 kg Fläsk
1 kg Nöt
1 kg Halvkokt kall potatis (eller 150 g potatismjöl)
½ kg Späck
2 – 2,5 msk Salt
1 tsk Vitpeppar
1 tsk Kryddpeppar
1 tsk Ingefära
1 l Kokt kall mjölk
Ca 5 m Krokfjälster
Spola fjälstren rena
Lägg dem i saltblandning
2 msk Salt
1 msk Socker
½ tsk Salpeter
Mal späcket 1 gång
Mal köttet 2 ggr
Blanda i potatis, mal en gång till.
Häll smeten i assistenten
Blanda ner kryddorna
Tillsätt mjölken, lite i taget
Till sist tillsätts späcket
Provstek smet, tillsätt ev. potatismjöl eller vatten.
Mata ut smeten i skinnet, de ska vara lösa.
Knyt eller snurra av till lagom långa korvar
Undvik luftbubblor.
Frys korvarna råa eller kokta.
Kan också rökas men då ska de vara välfyllda